De Savornin Lohmanplein 2, 2314 EV  Leiden

   071-5143122

English

website

VOICEOVERKIDS I NIEUWS

Check onze laatste kinderstemmen producties op onze Instagram pagina:

Heb je onze video showreel al gezien met voorbeelden van Tv spots die door onze kinderstemmen zijn ingeproken? Klik op de video player!

MEDIA I NIEUWS

Echte kinderstemmen voor het eerst in spraakcomputer

 

Afgelopen zomer hebben we bij VoiceOverKids een bijzonder kinderstemmen project opgenomen met onze VoiceOverKids Merel & Joel waarin we voor de 1e keer in Nederland in twee weken tijd twee kinderstemmen opnamen voor spraaksynthese. De kinderstemmen worden gebruikt in een App voor kinderen met een spraakbeperking die niet zelf kunnen praten en gisteren is de App officieel gelanceerd.

 

Het NOS Jeugdjournaal kwam filmen in de VoiceOverKids Studio en maakte er deze reportage over waarin je ook ziet hoe de App in praktijk gebruikt wordt.

De echte leeftijd van kinderstemmen op radio en Tv

 

Ooit nagedacht over de echte leeftijd van kinderstemmen op radio en tv? Vaak zijn kinderstemmen in commercials en cartoons niet dezelfde leeftijd als ze klinken. Veel kinderstemmen worden ingesproken door volwassenen die goed een kinderstem kunnen nadoen. Wie is er niet opgegroeid met de kinderstemmen van Niels Holgerson, Wicky de Viking, Tommy uit Sesamstraat of Calimero? Allemaal kinderstemmen ingesproken door volwassen stemacteur.

 

Gelukkig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van echte kinderstemmen om de vaak vereiste autenticiteit te krijgen. In de Verenigde Staten is het al veel langer een trend om echte kinderstemmen in te zetten voor animatie films en cartoons. In de originele Disney Pinokkio film uit 1939 werd de stem van Pinokkio ingesproken door de toen 12 jarige Dick Jones.

 

Ook de stem van Simba in Disney's The Lion King uit 1994 was van de toen 13 jarige Taylor Thomas. Ook in de Tv serie Dora zijn in de originele Amerikaanse versie echte kinderstemmen te horen die als een serie een tijd loopt weer vervangen worden door jongere stemmen om de geloofwaardigheid van het karakter te behouden.